Elhízás hátterében betegség?

Társközpontunk, az Endokrinközpont PCO és inzulin rezisztencia specialistája, dr. Koppány Viktória endokrinológus szakértőségével jelent meg cikk a Díványon "Betegség is okozhatja, ha nem tudsz lefogyni" címmel. A SpeedMedicalben ezen kérdésre kaphat választ egyszerű laborvizsgálatok segítségével.

Pajzsmirigy alulműködés

A pajzsmirigy alulműködés lassult anyagcserével, lassult bélműködéssel, elhízásra való hajlammal járhat. A pajzsmirigy alulműködés szűrésére egy egyszerű TSH vizsgálat elegendő és alkalmas.

A TSH vizsgálat díja: 2.560,- Ft

Bővebb vizsgálathoz javasoljuk a komplex pajzsmirigy csomagot: TSH, T3 T4, antiTPO, thyreoglobulin - melynek díja 12.990,- Ft

Inzulin rezisztencia

Az inzulin hatásának csökkenése, a cukoranyagcsere zavara szintén vezethet elhízáshoz, súlyproblémákhoz. A cukoranyagcsere zavarának vizsgálatára a cukorterhelés teljes képet ad.

Inzulin rezisztencia vizsgálat 4 pontos méréssel díja: 12.800,- Ft

Ennél egyszerűbb, és egye jobban elterjedt, szakmailag elfogadott vizsgálat a HOMA index, mely díja: 3.450,- Ft

Mellékevesekéreg probléma

A mellékvesekéreg túlzott szteroid termelése a Cushing kór. A kortikoszteroid, mint anabolikus szteroid az energia készletek tárolását, elhízást eredményezhet.

Kortizol-szint mérésének díja: 3.720,- Ft

Fokozott prolaktin termelés

A súlyproblémák mögött agyalapi mirigy betegség is állhat, mely a prolaktin szint emelkedését eredményezi.

Prolaktin-szint mérésének díja: 3.450,- Ft

Policisztás ovárium szindróma

Mai korban egyre gyakoribb a PCO, mely komplex hormonális eltérést fed. Egyik tünete a súlyprobléma lehet. Viszgálatához női hormonpanel + inzulinrezisztencia vizsgálat javasolt. 

PCO panel tarlamazza - TSH, T3-T4, ösztradiol, LH (luteinizáló hormon), prolaktin, FSH (follikulus-stimuláló hormon), tesztoszteron, inzulinterhelés (0-120 perc) - díja: 20.430,- Ft

Vizsgálatokra bejelentkezhet: +36 70 329 0640

Vizsgálatok a hét minden munkanapján reggel 8 és este 8 között akár előzetes bejelentkezés nélkül!

(Figyelem! Bizonyos vizsgálatok élettani törvényszerűségek miatt csak meghatározott napszakban, étkezési állapotban végezve értékelhetőek! Részletek miatt érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon a fenti telefonszámon!)

 

Vizsgálatok, melyek érdekelhetik Önt
Bejelentkezés Allergia vizsgálatra:

SpeedMedical
 +36 70 329 06 40
 info@speedmedical.hu

online bejelentkezés

Visszalépés az előző oldalra...