Speedmedical pontjaink továbbra is nyitva tartanak!

Felhívás - részvétel gluténérzékenység kutatásban

Felhívás - részvétel gluténérzékenység kutatásban

Speed Medical Módosítva: 2019.03.22

Amennyiben Önnél az IgG alapú ételintolerancia vizsgálat gluténra (gliadinra) pozitív lett, de a cöliákia kizárása megtörtént, egy, a nem cöliákiás gluténérzékenységgel (NCGS) kapcsolatos kutatásban való részvételre szeretnénk felhívni a figyelmét, melyet a Budai AllergiaKözpont és a Diagnosticum Zrt. szakemberei szerveznek és végeznek.

A VEKOP kutatás célja, hogy a jövőben diagnosztizálható legyen az NCGS, hiszen jelenleg a betegség pontos kórmeghatározása még nem ismert. Most kiemelkedő lehetőség nyílik arra, hogy VEKOP kutatás keretén belül gluténra pozitív élelmiszerintolerancia (IgG) teszt esetén egy vérből elvégzett vizsgálattal pontosítsuk az érzékenység hátterét. A klinikai kutatás ÁNTSZ (TUKEB) engedélyének iktatási száma: 15078-9/2018/EÜIG.

Közreműködésével nagymértékben hozzájárulhat a kutatás sikerességéhez!

A vizsgálatba való bevonás kritériumai:

  • 18-65 év közötti életkor
  • cöliákia kizárása megtörtént
  • gluténra pozitív IgG teszt alapján felmerül a nem cöliákiás gluténérzékenység lehetősége
  • gluténmentes diétát NEM tart

A vizsgálatban való részvétel – amely 2 vizitet (1 betegbevonási és 1 kontroll látogatás) foglal magában – az Ön számára térítésmentes, azaz ingyenes. Adatait anonim módon vannak kezelve.

Amennyiben szívesen venne részt a kutatásban, bővebb információért forduljon a Budai AllergiaKözpont munkatársaihoz.
Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken tud:

Telefonszám: +36 30 286 66 45, cím: 1015 Budapest, Ostrom utca 16.

Az ételintolerancia vizsgálatról itt olvashat bővebben. Az oldalon online bejelentkezésre is lehetősége van! A SpeedMedical pontokon sorban állás éselőzetes bejelentkezés nélkül nyújtunk Önnek magas szintű diagnosztikai ellátást.

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!