Speedmedical pontjaink továbbra is nyitva tartanak!

Felhívás - részvétel fémallergia kutatás vizsgálatban

Felhívás - részvétel fémallergia kutatás vizsgálatban

Speed Medical Módosítva: 2018.08.01

Amennyiben Önnél bőrteszt (epikután teszt) alapján fémallergia, fémérzékenység igazolódott, egy fémallergiával kapcsolatos kutatásban való részvételre szeretnénk felhívni a figyelmét, melyet a Budai AllergiaKözpont és a Diagnosticum Zrt. szakemberei szerveznek és végeznek.

A VEKOP kutatás célja egy ún. limfocita transzformációs teszt (LTT), mely jelenleg más érzékenységeknél használandó diagnosztikai eljárás, fémekre történő kiterjesztése. Most kiemelkedő lehetőség nyílik arra, hogy VEKOP kutatás keretén belül vérből elvégzett vizsgálattal javítsuk, szélesítsük a diagnosztikai lehetőségek palettáját. A kutatás eredményei, tapasztalatai segítséget nyújthatnak a pontosabb diagnózis felállításában. A klinikai kutatás ÁNTSZ (TUKEB) engedélyének iktatási száma: 15078-9/2018/EÜIG.

Közreműködésével nagymértékben hozzájárulhat a kutatás sikerességéhez!

A vizsgálatba való bevonás kritériumai:

  • 18-65 év közötti életkor
  • 1 vagy több (maximum 4) fémmel való kontraktust követően fémallergia tünetei jelentkeztek az elmúlt 5 évben
  • az elvégzett epikután teszt a tüneteket kiváltó fémre, fémekre pozitív volt

A vizsgálatban való részvétel – amely 2 vizitet (1 betegbevonási és 1 kontroll látogatás) foglal magában – az Ön számára térítésmentes, azaz ingyenes. Adatait anonim módon vannak kezelve.

Amennyiben szívesen venne részt a kutatásban, bővebb információért forduljon a Budai AllergiaKözpont munkatársaihoz.
Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken tud:

Telefonszám: +36 70 621 07 83, cím: 1015 Budapest, Ostrom utca 16.

Az ételintolerancia vizsgálatról itt olvashat bővebben. Az oldalon online bejelentkezésre is lehetősége van! A SpeedMedical pontokon sorban állás éselőzetes bejelentkezés nélkül nyújtunk Önnek magas szintű diagnosztikai ellátást.

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!