Speedmedical pontjaink továbbra is nyitva tartanak!

Mogyoróallergia: súlyos? kereszt? - tudd meg egy vérvétellel!

Mogyoróallergia: súlyos? kereszt? - tudd meg egy vérvétellel!

Speed Medical Módosítva: 2018.10.15

Ön allergiás a mogyoróra? Vagy a tüneteket keresztallergia okozza? Belehalhat a mogyoróallrgiába? - minderre választ kaphat a forradalmian új 244-es nanotechnológiás allergiateszt segítségével.

Mogyoróallergia

A földimogyoró egyike azoknak az élelmiszereknek, amelyek gyakran okoznak táplálékallergiás tüneteket. A tünetek súlyossága az egészen enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig is terjedhet.

A mogyoró kapcsán fellépő reakciók már közvetlenül a magvak fogyasztása után pár perccel is jelentkezhetnek. A tünetek súlyossági foka az enyhébb szájnyálkahártya zsibbadástól az arcon, száj körül, szemeknél jelentkező ödémán keresztül az életveszélyes, fulladással is járó anafilaxiás sokkig terjedhet.

Egyéni érzékenységtől függően a földimogyoró allergia tünete lehet hányinger, hányás, hasfájás, hasmenés, bőrkiütés, ekcéma, légszomj és nehézlégzés.

Keresztallergia? Súlyos allergia? Életveszélyes allergia?

Az egyéni érzékenység attól is függ, hogy a földimogyoró allergén összetevői közül, az adott betegnél melyik okozza a tüneteket. 

A földimogyoró öt allergén komponense közül négy súlyosabb reakciót is képes előidézni, egyről azonban tudjuk, hogy csak helyi reakciót okoz a szájnyálkahártyán.

A földimogyoró fehérjéi hasonlóságot mutatnak a zöldborsó, lencse és a bab fehérjéivel, ezért ritkán ezek fogyasztása is allergiás tüneteket okozhat az arra érzékenyeknél. A keresztreakció miatt az allergiás tünetek megjelenése valószínűbb, gyakrabban következik be szója fogyasztása esetén.

Kivizsgálás legegyszerűbb módja

mogyoró allergia vizsgálata - 244-es nanotechnológiás allergiatesztA 244-es nanotechnológiás allergiateszt egy vizsgálattal választ ad Önnek:

  • allergiás-e a földimogyoróra (azaz emelkedett-e a földimogyoró ellenes IgE ellenanyag szintje)
  • allergia esetén Önnél a földimogyoró enyhe vagy életveszélyes tüneteket okozhat
  • lehet-e, hogy az Ön tüneteit nem a földimogyoró, hanem más ételek okozhnak
  • Önnél más ételekre jelentkező tüneteket ezek az ételek vagy csak a földimogyoró-keresztallergia okozza

 

Érdekel? Jelentkezz be!

Központi elérhetőségeink, érdeklődés, bejelentkezés:

telefon: +36 70 329 0640 
email: info@speedmedical.hu

online bejelentkezés

Tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket, hogy a hatályban lévő jogszabályok szerint rendelőinkben továbbra is kötelező a maszk használata mind az ott dolgozók, mind pedig a hozzánk érkező betegek és kísérőik számára. Kérjük szíves megértésüket és az előírás betartását!