Vérvétel - labor szolgáltatásaink, illetve kardiológiai-, és  kilégzéses vizsgálataink mellett további egészségügyi szolgáltatásokkal is várjuk pácienseinket.

Asztma-COPD szűrés

A légzésfunkciós vizsgálat egy spirometriás vizsgálat, mellyel a tüdő működéséről kaphatunk átfogó képet. A spirometriás vizsgálat segítségével a COPD még a betegség súlyosabb tüneteinek kialakulása előtt kimutatható.

  • A COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség) egy olyan légzőszervi betegség, amely a tüdőben található légutak tartós beszűkülésével jár. Ennek eredményeként a betegeknek nehézlégzése lehet, érzékelhetik a fulladást, valamint sípoló légzési hangot hallhatnak. Ezek a tünetek hasonlóak lehetnek más krónikus tüdőbetegségekhez, mint például az asztma.
  • Az asztma egy légutakat érintő betegség, amelynek pontos okai még nem teljesen ismertek. Azonban tudjuk, hogy tartós gyulladás jellemzi a hörgők izmait és nyálkahártyáját. Ennek következtében az asztmás betegek tapasztalhatnak fulladást, köhögést és nehézlégzést. Az asztma lényegében azt jelenti, hogy a légutak túlérzékenyek, és erőteljesebben reagálnak különböző provokáló tényezőkre, ami rohamokhoz vezethet.

További információk a vizsgálattal kapcsolatban>>>

Érszűkület szűrés

SpeedMedicalben egyszerű szűrővizsgálat - arteriográf - segítségével Ön 10 perc alatt képet kap érrendszere aktuális állapotáról.

Az érszűkület szűréssel idejében felfedezhető a kiserek működésének károsodása, így Önnek lehetőség adódik a későbbi súlyos betegségek - mint szívinfarktus, stroke, érszűkület, veseelégtelenség - elkerülésére, megelőzésére.

Az érállapot-szűrés 

  • (FONTOS!!) a vizsgálat előtti két ótában legalább 1 liter folyadék fogyasztása
  • 10 perc alatt elvégezhető,
  • fájdalmatlan,
  • akárhányszor ismételhető.

További információk a szűréssel kapcsolatban>>>

Koronavírus antitest vizsgálat

A vénás vérből végzett SARS-CoV-2 IgG antitest vizsgálat az antitestek megjelenéséről és mennyiségéről ad információt.

További információk a vizsgálattal kapcsolatban>>>

Koronavírus PCR vizsgálat

A PCR teszt polimeráz láncreakción alapuló teszt, mely a vírus egyik részét, az RNS-t mutatja ki légúti mintából. A legspecifikusabb és legérzékenyebb vizsgálati módszer a vírus jelenlétének igazolására, mivel annak örökítő anyagát (RNS) mutatja ki a vizsgálat mintából.

További információk a vizsgálattal kapcsolatban>>>

Műtét előttí kivizsgálás

Minden műtét előtt szükség van a páciensek egészségi állapotának felmérésére, ezért különböző vizsgálatok elvégzése szükséges, általában a műtétet megelőző egy hétben. A műtét előtti vizsgálati csomagok tartalmaznak EKG-t, mellkas röntgent és laboratóriumi vizsgálatokat, melyhez vérvétel szükséges. 

További információk a kivizsgálással kapcsolatban>>>