Szerző: SpeedMedical

A holter vizsgálat egy 24, 48 vagy akár 72 órán át tartó EKG vizsgálat. A Holter készülék a szívből érkező elektromos jeleket rögzíti. Elsősorban szívritmuszavarok kimutatására végzik, számos esetben szívrohamot követően. A készülék egy hordozható tokban nyakba-, vagy derékövre akasztva viselhető, víz nem érheti, megszakítás nélkül kell viselni, a megszokott napi rutin változtatása nélkül.

Mit jelent a Holter EKG?

A Holter EKG 24, 48 vagy akár 72 órás monitorozást jelent, mely a szívritmuszavarok alapvető vizsgáló eljárása. Rövid ideig tartó ritmuszavarok, szívdobogás érzés gyanúja esetén használjuk. Vannak olyan EKG elváltozások, melyek nem kimutathatók folyamatosan, ezért hagyományos EKG-n nem láthatók, mivel az csak pár percig vagy néhány másodpercig tartó vizsgálat. A Holter EKG vizsgálat az időszakosan kialakuló, különböző eltérések, ritmuszavarok kimutatására szolgál. Elsősorban szívritmuszavarok kimutatására szolgál, a szívből érkező elektromos jeleket rögzíti 24-48-72 órán át folyamatosan.Holter EKG vizsgálat - Speededical

A Holter EKG vizsgálat elérhető az alábbi SpeedMedical pontjainkon:

Mikor fontos a Holter vizsgálat?

Az alábbi tünetek jelentkezésekor fontos lehet Holter vizsgálat végzése:

  • szédülés, ájulás
  • mellkasi fájdalom
  • szabálytalan, magas pulzus
  • bedobbanó ütések

Hogyan történik a Holter vizsgálat?

A Holter vizsgálathoz öntapadós tappancsokat ragasztanak a mellkasra, ezeket az elektródákat vezetékek segítségével kötnek össze egy kis méretű szerkezettel. Ez a kisrádió méretű gép a szívből érkező elektromos jeleket rögzíti folyamatosan, nyakba vagy derékövre akasztható, 24 órán át viselni kell. Amennyiben mérés közben kellemetlenséget, illetve szívpanaszt észlel azt jelezni kell a készüléken erre a célra elhelyezett gomb megnyomásával. A készülék ezt a jelet is rögzíti adatként, mely a kiértékelésnél fontos információt adhat.

Hogyan készüljön a Holter vizsgálatra?

Részeletes információkat a felkészülésről a betegtájékoztatóknál talál!

A Holter vizsgálat előtt nincs szükség különösebb előkészületekre. Amennyiben gyógyszereket szed, azokat a megszokott módon kell folytatni. 
Jó ha tudja! A Holter vizsgálat alatt a készüléket és az elektródákat nem érheti víz, azokat levenni nem szabad!

Áraink:

Holter vizsgálatok Ára
24 órás Holter vizsgálat 18 000 Ft
48 órás Holter vizsgálat 27 000 Ft
72 órás Holter vizsgálat 35 000 Ft

Mi a Holter vizsgálat előnye?

  • Segít kimutatni a szívritmuszavart (sokszor nem elegendő a nyugalmi EKG vizsgálat önmagában)
  • Segítségével megelőzhető a szívinfarktus
  • A Holter vizsgálat veszélytelen, fájdalommal nem jár. 

A SpeedMedical vérvételeit, vizsgálatait asszisztensek végzik, akik szakmai hatásköre a vizsgálatok elvégzésére terjed ki, de nem terjed ki a vizsgálatok meghatározására,kivizsgálás indikálására,diagnózis felállítására és az eredmények interpretálására-ezek jogszabály és szakma szerint szigorúan orvosi hatáskörök.