Holter EKG

Holter EKG

Szerző: SpeedMedical | Létrehozva: 2019.07.24 16:08 | Módosítva: 2019.08.06 16:18

A holter vizsgálat egy 24 órás EKG vizsgálat. A Holter készülék a szívből érkező elektromos jeleket rögzíti. Elsősorban szívritmuszavarok kimutatására végzik, számos esetben szívrohamot követően. A készülék egy hordozható tokban nyakba-, vagy derékövre akasztva viselhető, víz nem érheti, 24 órán keresztül kell viselni a megszokott napi rutin változtatása nélkül.

Mit jelent a Holter?

A Holter EKG 24 órás monitorozást jelent, mely a szívritmuszavarok alapvető vizsgáló eljárása. Rövid ideig tartó ritmuszavarok, szívdobogás érzés gyanúja esetén használjuk

Mi a Holter EKG?

Vannak olyan EKG elváltozások, melyek nem kimutathatók folyamatosan, ezért hagyományos EKG-n nem láthatók, mivel az csak pár percig vagy néhány másodpercig tartó vizsgálat. A Holter / 24 órás EKG vizsgálat az időszakosan kialakuló, különböző eltérések, ritmuszavarok kimutatására szolgál. Elsősorban szívritmuszavarok kimutatására szolgál, a szívből érkező elektromos jeleket rögzíti 24 órán át folyamatosan.

Mikor fontos a Holter vizsgálat?

Az alábbi tünetek jelentkezésekor fontos lehet Holter vizsgálat végzése:

  • szédülés, ájulás
  • mellkasi fájdalom
  • lassú vagy túl szapora szívverés esetén

Hogyan történik a Holter vizsgálat?

A Holter vizsgálathoz öntapadós tappancsokat ragasztanak a mellkasra, ezeket az elektródákat vezetékek segítségével kötnek össze egy kis méretű szerkezettel. Ez a kisrádió méretű gép a szívből érkező elektromos jeleket rögzíti folyamatosan, nyakba vagy derékövre akasztható, 24 órán át viselni kell. Amennyiben mérés közben kellemetlenséget, illetve szívpanaszt észlel azt jelezni kell a készüléken erre a célra elhelyezett gomb megnyomásával. A készülék ezt a jelet is rögzíti adatként, mely a kiértékelésnél fontos információt adhat.

Hogyan készüljön a Holter vizsgálatra?

A Holter vizsgálat előtt nincs szükség különösebb előkészületekre. Amennyiben gyógyszereket szed, azokat a megszokott módon kell folytatni.

Jó ha tudja!

A Holter vizsgálat alatt a készüléket és az elektródákat nem érheti víz, azokat levenni nem szabad!

Mi a Holter vizsgálat előnye?

A Holter vizsgálat veszélytelen, fájdalommal nem jár.  

A Holter EKG vizsgálat elérhető az alábbi SpeedMedical pontunkon

SpeedMedical Budapest, Széna tér           

A Holter vizsgálat ára

Holter EKG vizsgálat    15 000 Ft.

 

 

Prima Medica