Orvos válaszol -

Vörösné Sipos Mária

A kérdésem a következő. Lányomnak három spontán vetélés után vizsgálták az immunglobulin szintjét. A leletekből arra jutottak, hogy lezajlott toxoplasmosis fertőzésen esett át. Ezután lege artis kezelésen esett át. A mostani, kezelé után újra emelkedett Igg - t találtak. Igg 64,10 Igm 0.19.Nem tudjuk ennek mi a jelentősége, szeretne úra kisbabát. Van-e kizáró oka?
Köszönettel: Mária
Kedves Mária!

A kérdése nőgyógyászati szakterület. Mi sajnos nem tudunk rá válaszolni.
Laborilag annyit tudunk mondani, hogy az IgG emelkedés lezajlott fertőzésre utal, annak maradvány eredménye. Az semmilyen kezelésre nem fog lejjebb menni. Párhuzam: védőoltásoknál is a cél az, hogy a szervezetben emelkedjen az adott kórokozó elleni IgG szint, és az tartósan maradjon magas - ez jelenti a védelmet.

A vetélés mögött egyébként számtalan ok lehet. Véleményem szerint komplett kivizsgálásnak, utánajárásnak lenne értelme.
Ha szabad, ajánlani tudom dr. Turi Zsuzsanna főorvosnőt a Nőgyógyászati Központban (www.nogyogyaszatikozpont.hu)

Maradok tisztelettel

dr. Babai László
igazgató
orvos-természetgyógyász