Hisztamin intolerancia vizsgálat

A hisztamin-intolerancia vagy hisztaminózis a magas hisztamin-tartalmú élelmiszerek fogyasztása után jelentkező és/vagy a szervezetben felszabadult nagy mennyiségű hisztamin miatt jelentkező tünetegyüttes.

Hisztamin intolerancia vizsgálat

Miért érdemes kivizsgálni?

Nemcsak a szervezetben termelődik és szabadul fel a hisztamin, hanem kívülről is be lehet vinni: egyes ételeknek magas a hisztamin tartalma, vagy éppen a hisztamin termelést, felszabadulást segítik, fokozzák a szervezetben. Léteznek olyan ételek, illetve gyógyszerek, amik a hisztamin lebontását akadályozzák meg. Amikor maga a hisztamin bontó enzim szintje nagyon alacsony a szervezetben nevezzük hisztamin érzékenységnek, vagy hisztamin intoleranciának.

hisztaminban gazdag ételek

A hisztamin-érzékenység vérből végzett vizsgálattal igazolható, a DAO enzim szintje mérhető. Hisztamin intoleranci esetén diétázni kell, a magas hisztamin tartalmú ételeket a beteg nem fogyaszthatja. A diagnózissal együtt a beteg megkapja a listát ezekről az ételekről, illetve dietetikus segítségét is érdemes igénybe venni az új étrend összeállításához, hiszen a diéta betartásával a tünetek is megszűnnek. Ha a beteg bizonyos szituációkban nem szeretne lemondani egy-egy magas hisztamintartalmú fogásról, lehetőség van a DAO enzim pótlására. A tablettát étkezés előtt kell bevenni, így megelőzhetőek a kellemetlen tünetek.

Vizsgálat:

A SpeedMedical pontokon lehetőség van a diamino-oxidáz (DAO) enzim működésének tesztjére. A teszt elvégzéséhez egy egyszerű vérvizsgálat szükséges, a vérvétel eredménye körülbelül 2 héten belül készül el, és megmutatja a vérben található DAO enzim szintjét. Az eredmény értelmezésére, kezelés beállítására szakorvosi vizit szükséges.

Áraink

Vizsgálat Ára

DAO mérés 

14.300 Ft

Jelentkezzen be most DAO enzim vizsgálatra!

Vizsgálatok, melyek érdekelhetik Önt
Bejelentkezés vizsgálatra:

SpeedMedical
Mobil: +36 70 329 06 40
email: info@speedmedical.hu

online bejelentkezés

A SpeedMedical vérvételeit, vizsgálatait asszisztensek végzik, akik szakmai hatásköre a vizsgálatok elvégzésére terjed ki, nem terjed ki a vizsgálatok meghatározására, kivizsgálás indikálására, diagnózis felállítására és az eredmények interpretálására - ezek jogszabály és szakma szerint szigorúan orvosi hatáskörök.