Azonnal, beutaló nélkül biztosítjuk Önnek a vérvételt, laborvizsgálatokat, vérvizsgálatot. A vérvételi - laborvizsgálati eredményt akár 1 napon belül meg tudjuk küldeni Önnek elektronikus formában. A SpeedMedical biztosítja a kiemelt specialitású rendelőink számára is a vérvételi hátteret. Ezáltal rendelőnkben napi szinten számos vérvétel történik, asszisztenseink gyakorlottak, a vérvétel számukra - még nehéz vénák, gyermek esetén is - napi rutin feladat.

Laborcsomagok:

Általános szűrési és kivizsgálási csomagok:

Betegség- és tünetspecifikus csomagok:

SpeedMedical - Vérvétel, Laborvizsgálatok

SpeedMedical pontok:

Genetikai vizsgálatok:

Központunkban az alábbi genetikai vizsgálatok elérhetőek: (FV) Leiden-mutáció, MTHFR génmutáció C677T, MTHFR génmutáció A1298C, ( FII) Protrombin mutáció és laktóz intolerancia genetikai meghatározása

  • I. trombózis panel (FV Leiden, Protrombin, MTHFR C677T)
  • II. trombózis panel (FV Leiden, Protrombin, MTHFR C677T+A1298C)
  • III. trombózis panel (FV Leiden, Protrombin, MTHFR C677T, PAI-I)

2008. évi XXI. Törvény a humángenetikai adatok védelméről, a humángenetikai vizsgálatok és kimutatások, valamint a biobankok működésének szabályairól:

6. § (2) A humángenetikai vizsgálat céljából történő mintavétel előtt az érintettet genetikai tanácsadás keretében tájékoztatni kell a mintavétel céljáról, a vizsgálat elvégzésének vagy elmaradásának előnyeiről és kockázatairól, a lehetséges eredménynek az érintettet és közeli hozzátartozóit érintő esetleges következményeiről, a genetikai minta és adat tárolásának módjairól, a különböző formában tárolt genetikai minták, továbbá adatok azonosíthatóságának lehetőségeiről.

(4) Az érintett jogosult arra, hogy a klinikai genetikai vizsgálat eredményéről számára egyéniesített formában, genetikai tanácsadás keretében kapjon tájékoztatást.

Egyedi vizsgálatok:

A SpeedMedicalnél Ön több ezer vizsgálatot (vérvizsgálat, vizelet-vizsgálat, genetikai vizsgálat, széklet vizsgálat) érhető el, melyeket egyedileg, orvosi indikáció vagy ügyfélkérésnek megfelelően kombinálni tudunk.

Elektronikus eredmény-elérés ügyfélkapuban:

  • eredményeket Ön kényelmesen, gyorsan eléri ügyfélkapunkon keresztül.
  • zárt rendszer biztosítja a legmagasabb szintű adatbiztonságot
  • az ügyfélkapu megakadályozza, hogy illetéktelen kezébe jussanak az Ön laborvizsgálati eredményei.
  • a leletet, akár már egy munkanap után feltötlük az ügyfélkapu rendszerbeSpeedMedical - Vérvétel, labor vizsgálatok

Nyitvatartás:

Vérvételt, laborvizsgálatokat hétköznaponként 8-20 óra között biztosítjuk. Fontos, hogy léteznek vizsgálatok, melyekhez a mintát a nap bármely szakában le lehet venni (pl. allergia vizsgálatok), és vannak olyanok, melyekez a mintát technikai és/vagy biológiai okokból csak a nap meghatározott szakában ildomos levenni (ld. sejtes vérkép)

Árak:

A csomagárak nem tartalmazzák a mindenkori vérvétel árát, lásd árlista.

Előkészület:

Legtöbb vizsgálathoz különösebb előkészületre nincs szükség, viszont vannak vizsgálatok, ahol elengedhetetlen (pl. vércukor vizsgálatnál előzetes étkezési tilalom)

A SpeedMedical vérvételeit, vizsgálatait asszisztensek végzik, akik szakmai hatásköre a vizsgálatok elvégzésére terjed ki, nem terjed ki a vizsgálatok meghatározására, kivizsgálás indikálására, diagnózis felállítására és az eredmények interpretálására - ezek jogszabály és szakma szerint szigorúan orvosi hatáskörök.